Obiekt

Tytuł: Strategia produktu na rynku Unii Europejskiej na przykładzie przedsiębiorstw przetwórstwa mięsnego z województwa lubuskiego

Tytuł odmienny:

The Product Strategy on the European Union Market on Meat Processing Enterprises Example from Lubuskie Voivodship

Autor:

Barska, Anetta

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2005; nr 1070, t. 1, s. 30-37

Abstrakt:

The author's reflection purpose is an appointment of product strategies possibilities to apply by meat processing enterprises on the market of the European Union. In the study, three possible approaches are pointed: standardization of the product, partial diversity and total differential. Their faults and advantages are discussed, also factors determining their application are analysed. Because of the limited framing of the study, the author presents only some elements of the product strategy - the package and the trade mark. The results from marketing examinations realized among 49 meat processing companies from areas of the Lubuskie voivodship are utilized in the study.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2005

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:130964

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2005; nr 1070. T. 1 ; Agrobiznes 2005. Zmiany w agrobiznesie po przystąpieniu Polski do Unii Europejskiej. T. 1

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

1 lut 2025

Data dodania obiektu:

1 lut 2025

Liczba wyświetleń treści obiektu:

3

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl./publication/169517

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji