Obiekt

Tytuł: Edible Insects: A Brief Guide for Polish Consumers

Tytuł odmienny:

Owady jadalne: Krótki przewodnik dla polskich konsumentów

Autor:

Orkusz, Agnieszka ; Orkusz, Martyna

Opis:

Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies, 2023, Nr 39, s. 95-103

Abstrakt:

For several years, the concept of consuming insects has been attracting significant interest in Europe, given its potential to provide an environmentally sustainable, meat-alternative source of protein in the diet, not only for animals but also for humans. In Poland at the beginning of 2023, there was a considerable interest around edible insects, but in a negative context. A disinformation campaign was conducted on television and social media, claiming that edible insects threaten human health. It was suggested that consuming insects is a futuristic fad, an ideological madness, a concept conflicting with Polish economic interests, particularly affecting farming areas. This work aimed to present the most important, reliable data regarding edible insects to create a comprehensive and objective informational foundation. This foundation can serve as a basis for making decisions regarding the potential utilisation of insects as a food source.

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2023

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

doi:10.15611/nit.2023.39.08 ; oai:dbc.wroc.pl:126427

Język:

eng

Powiązania:

Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies, 2023, Nr 39

Prawa:

Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy

Prawa dostępu:

Dla wszystkich zgodnie z licencją

Licencja:

CC BY-SA 4.0

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji