Obiekt

Tytuł: Struś - nowe źródło mięsa drobiowego. Użytkowanie mięsne i jakość mięsa

Tytuł odmienny:

Ostrich - the New Source of Poultry Meat. Slaughter Performance and Quality of Ostrich Meat

Autor:

Haraf, Gabriela

Opis:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 30, s. 11-23

Abstrakt:

The paper presents the characteristic of slaughter value of ostrich, sensory traits and chemical composition of ostrich meat as well as comparison with other kinds of meats. Ostrich meat has high nutritional value and unique taste. From a nutritional point of view, it is worthy of interest because of advantageous fatty acids profile, high protein and iron content, as well as low cholesterol and sodium content. Ostrich meat does not have any negative sensory traits compared to other animal species. The meat is quite popular with consumers in USA and West European countries, but there is minimal demand for the ostrich products in Poland because of their high price. (original abstract)

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2008

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:124102

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 30 ; Technologia, vol. 13

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Dofinansowano z programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" Ministra Edukacji i Nauki (SONB/SP/546390/2022). Tytuł projektu: Upowszechnienie zawartości czasopisma Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

24 wrz 2023

Data dodania obiektu:

24 wrz 2023

Liczba wyświetleń treści obiektu:

20

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl./publication/162410

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji