Obiekt

Tytuł: Postępowanie z alergenami jako element zarządzania jakością w zakładach spożywczych

Tytuł odmienny:

Proceeding with allergens as an element of quality management in food factories

Autor:

Zimny, Sylwia ; Błaszczyk, Jolanta ; Kucharczyk, Monika ; Seruga, Przemysław ; Piekara, Agnieszka ; Krzywonos, Małgorzata

Opis:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, 2016, Nr 461, s. 227-236

Abstrakt:

W artykule dokonano przeglądu piśmiennictwa na temat alergenów oraz procesów zarządzania alergenami występującymi przy produkcji żywności. Przedstawiono zasady obowiązujące w zakładach produkcyjnych, prawidłowe podejście, kluczowe zagadnienia i sposoby realizacji prawidłowej polityki antyalergenowej. Opisano krótko systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności – HACCP oraz normę ISO 22000. Scharakteryzowano główne problemy pojawiające się w codziennej praktyce produkcyjnej w kontekście zarządzania alergenami. Sformułowano podsumowanie stanowiące o tym, czym jest zintegrowane podejście do zarządzania alergenami

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2016

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

doi:10.15611/pn.2016.461.22 ; oai:dbc.wroc.pl:36623

Język:

pol

Powiązania:

Wybrane zagadnienia z bioekonomii ; Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, 2016, Nr 461

Prawa:

Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy

Prawa dostępu:

Dla wszystkich zgodnie z licencją

Licencja:

CC BY-NC-ND 3.0 PL

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

11 cze 2022

Data dodania obiektu:

5 kwi 2017

Liczba wyświetleń treści obiektu:

6 239

Liczba wyświetleń treści obiektu w formacie PDF

6201

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl./publication/40325

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji