Obiekt

Tytuł: Zaangażowanie pracownika w procesie doskonalenia organizacji

Tytuł odmienny:

Engagement of the employee in the process of organisation advancement

Autor:

Jaremczuk, Kazimierz

Opis:

Management Forum, 2014, Nr 3, s. 17-25

Abstrakt:

Zaangażowanie pracownika w procesie doskonalenia organizacji, jak i jej wszelkich struktur, kształtowane jest nie tylko przez argumenty racjonalne, lecz również przez sferę emocjonalną pracownika. D. Goleman przyznaje priorytetowe znaczenie, zwłaszcza sferze emocjonalnej, twierdząc, że emocje wskazują nam właściwy kierunek i dopiero gdy go zaakceptujemy, możemy najlepiej wykorzystać zdolności chłodnego, logicznego myślenia. Stanowisko D. Golemana skłania do refleksji oraz stanowi zasadniczą przesłankę dociekań w niniejszym artykule. Szczególnie rozpatruje się zagadnienie rozpoznania argumentów uzasadniających pogląd, że doskonałość to zgodność w różnorodności, którą to różnorodność syntetyzują akty decyzyjne pracownika oraz jego współpracowników

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2014

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

doi:10.15611/pn.2014.357.02 ; oai:dbc.wroc.pl:26084

Język:

pol

Powiązania:

Management Forum, 2014, Nr 3 ; Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, Nr 357

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Tytuł publikacji grupowej:

Management Forum

Format:

application/pdf

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

11 cze 2022

Data dodania obiektu:

14 sty 2015

Liczba wyświetleń treści obiektu:

1 280

Liczba wyświetleń treści obiektu w formacie PDF

1269

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl./publication/28895

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji