Obiekt

Obiekt planowany

Tytuł: Degree of paraxiality of a multi-Gaussian beam diffracted by a circular aperture

Autor:

Cheng, Jinping ; Xiao, Yingying ; Wu, Hao ; Ji, Xiaoling ; Wang, Tao

Współtwórca:

Urbańczyk, Wacław. Redakcja

Opis:

Optica Applicata, Vol. 53, 2023, nr 4, s. 621-631 ; Optica Applicata is an international journal, published in a non-periodical form in the years 1971-1973 and quarterly since 1973. From the beginning of the year 2008, Optica Applicata is an Open Access journal available online via the Internet, with free access to the full text of articles serving the best interests of the scientific community. The journal is abstracted and indexed in: Chemical Abstracts, Compendex, Current Contents, Inspec, Referativnyj Zhurnal, SCI Expanded, Scopus, Ulrich’s Periodicals Directory ; kliknij tutaj, żeby przejść

Abstrakt:

The degree of paraxiality (DOP) of a diffracted multi-Gaussian beam is discussed. It is shown that the DOP of the multi-Gaussian beam will decrease as it is diffracted by a circular aperture, and the DOP of the diffracted multi-Gaussian beam is influenced by both the aperture radius and the characteristics of beam source. As an example, the dependence of the DOP on the aperture radius, the boundary characteristic, and the beam waist width is investigated.

Wydawca:

Oficyna Wydawnicza Politechniki Wrocławskiej

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2023

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

doi:10.37190/oa230409

Źródło:

<sygn. PWr A3481II> ; kliknij tutaj, żeby przejść ; kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

eng

Powiązania:

Optica Applicata ; Optica Applicata, Vol. 53, 2023 ; Optica Applicata, Vol. 53, 2023, nr 4 ; Politechnika Wrocławska. Wydział Podstawowych Problemów Techniki

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Politechnika Wrocławska

Tytuł publikacji grupowej:

Optica Applicata

Nazwa wydania Data
×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji