Obiekt

Tytuł: IRT-based conjoint analysis in the optimization of banking products

Tytuł odmienny:

Conjoint analysis oparta na modelach IRT w optymalizacji produktów bankowych

Autor:

Sagan, Adam ; Rybicka, Aneta ; Brzezińska, Justyna

Opis:

Ekonometria = Econometrics, 2017, Nr 3 (57), s. 47-58

Abstrakt:

Conjoint measurement and analysis have a common underlying psychometric and statistical assumption concerning axioms of additivity and two-way frame of reference in preference measurement. However, whereas the former concept is widely used in the fundamental measurement of subject × object dominance structures as in IRT and Rasch measurement models, the latter is utilized in a broad family of object × object dominance structures in both compositional (i.e. Thurstone case III and V) as well as decompositional (classical conjoint experiments and BTL/alpha simulation) preference measurement models. These two traditions are rarely combined in one measurement model and research design that integrates subject × object × object measurement [Neubauer 2003]. The aim of the paper is to adopt and compare three types of preference measurement models in the area of banking products in Poland: 1. paired-comparisons and rating scale conjoint experiment, 2. IRT-based conjoint (Rasch and Birnbaum politomous models), 3. compositional Thurstone III/V models [Bockenholt 2006]. Part-worth utilities are used for product optimization and comparison across the estimated models

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2017

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

doi:10.15611/ekt.2017.3.04 ; oai:dbc.wroc.pl:39620

Język:

eng

Powiązania:

Ekonometria = Econometrics, 2017, Nr 3 (57)

Prawa:

Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy

Prawa dostępu:

Dla wszystkich zgodnie z licencją

Licencja:

CC BY-NC-ND 3.0 PL

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Tytuł publikacji grupowej:

Ekonometria = Econometrics

Format:

application/pdf

Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji