Obiekt

Tytuł: Formaty kwestionariuszy twardych wywiadów drabinkowych – porównanie

Tytuł odmienny:

Hard laddering questionnaires – comparison

Autor:

Myrda, Anna

Opis:

Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2015, Nr 3 (24), s. 104-111

Abstrakt:

Celem artykułu jest zaprezentowanie wyników badania nad właściwościami trzech formatów kwestionariuszy wykorzystywanych w twardych wywiadach drabinkowych. Badanie dotyczyło motywów, jakimi kierują się adolescenci, wybierając zakupy w Internecie zamiast zakupów w tradycyjnych sklepach. W badaniu udział wzięło 88 uczniów klasy maturalnej liceum ogólnokształcącego. W pierwszym etapie analizy przeprowadzono miękkie wywiady drabinkowe z 18 uczniami. W drugim etapie uczniowie trzech klas samodzielnie wypełniali kwestionariusz zawierający część ladderingową w formacie 4×4, twardym skróconym, lub technikę wiązania konfiguracji. Użyte formaty twardych wywiadów drabinkowych zostały porównane na podstawie liczby i jakości otrzymanych za ich pomocą drabinek atrybut − konsekwencja − wartość. Najwięcej informacji zebrano za pomocą techniki wiązania konfiguracji, a najmniej – z wykorzystaniem formatu 4×4

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2015

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

doi:10.15611/noz.2015.3.09 ; oai:dbc.wroc.pl:31560

Język:

pol

Powiązania:

Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2015, Nr 3 (24)

Prawa:

Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy

Prawa dostępu:

Dla wszystkich zgodnie z licencją

Licencja:

CC BY-NC-ND 3.0 PL

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

11 cze 2022

Data dodania obiektu:

18 lut 2016

Liczba wyświetleń treści obiektu:

617

Liczba wyświetleń treści obiektu w formacie PDF

607

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl./publication/34982

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji