Obiekt

Tytuł: Zastosowanie wybranych metod scoringowych do oceny kondycji finansowej przedsiębiorstw na przykładzie branży cukierniczej

Tytuł odmienny:

Application of Selected Scoring Methods in the Assessment of the Financial Condition of Enterprises on the Basis of the Confectionery Industry

Autor:

Czarny, Anna

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1109, s. 132-141

Abstrakt:

Scoring methods, along economic indicator analyses, are increasingly frequently used in the assessment of the financial condition of enterprises. The methods consist in deriving a single synthetic indicator, which adequately differentiates between enterprises in good and bad financial condition. In order to ensure proper assessment of an enterprise, the applied scoring methods should be developed and implemented in the country they pertain to. Their proper selection and adequate interpretation is of utmost importance here.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2006

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:133355

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2006; nr 1109 ; Zarządzanie finansami firm - teoria i praktyka

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

6 kwi 2025

Data dodania obiektu:

6 kwi 2025

Liczba wyświetleń treści obiektu:

1

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl./publication/172045

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji