Struktura obiektu
Tytuł:

Perspektywy rozwoju produkcji żywca drobiowego w Polsce w warunkach rozszerzonej Unii Europejskiej

Tytuł publikacji grupowej:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Tytuł odmienny:

Perspectives of Production Development of Poultry Livestock in Poland in Conditions of the Extended European Union

Autor:

Banaś, Katarzyna

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2005; nr 1070, t. 1, s. 25-29

Abstrakt:

The production of poultry livestock in the European Union in years 1990-2003 increased about 2,7% yearly, but in Poland about 8,4 %. Poland is in the middle scale of poultry production in comparison with the other producers in EU but is a leader among the new countries of EU.The consumption of poultry meat in Poland per capita varied from 7,6 in year 1990 to 20,0 kg in year 2003, what means increase of about 0,9 kg yearly. In the European Union the consumption of poultry increased from 18,5 kg per capita in year 1990 to 23,0 kg in year 2003, that is on average about 0,38 kg per capita yearly.The export of poultry products from Poland to EU markets shows an increased tendency. It is estimated that the production of poultry in the EU as well as in Poland will have an increasing trend.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2005

Typ zasobu:

artykuł

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2005; nr 1070. T. 1 ; Agrobiznes 2005. Zmiany w agrobiznesie po przystąpieniu Polski do Unii Europejskiej. T. 1

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

×

Cytowanie

Styl cytowania: