Object structure
Title:

Perspektywy rozwoju produkcji żywca drobiowego w Polsce w warunkach rozszerzonej Unii Europejskiej

Group publication title:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Title in english:

Perspectives of Production Development of Poultry Livestock in Poland in Conditions of the Extended European Union

Creator:

Banaś, Katarzyna

Description:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2005; nr 1070, t. 1, s. 25-29

Abstrakt:

The production of poultry livestock in the European Union in years 1990-2003 increased about 2,7% yearly, but in Poland about 8,4 %. Poland is in the middle scale of poultry production in comparison with the other producers in EU but is a leader among the new countries of EU.The consumption of poultry meat in Poland per capita varied from 7,6 in year 1990 to 20,0 kg in year 2003, what means increase of about 0,9 kg yearly. In the European Union the consumption of poultry increased from 18,5 kg per capita in year 1990 to 23,0 kg in year 2003, that is on average about 0,38 kg per capita yearly.The export of poultry products from Poland to EU markets shows an increased tendency. It is estimated that the production of poultry in the EU as well as in Poland will have an increasing trend.

Publisher:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Place of publication:

Wrocław

Date:

2005

Resource Type:

artykuł

Language:

pol

Relation:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2005; nr 1070. T. 1 ; Agrobiznes 2005. Zmiany w agrobiznesie po przystąpieniu Polski do Unii Europejskiej. T. 1

Rights:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Access Rights:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Location:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Coverage:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

×

Citation

Citation style: