Obiekt

Tytuł: Źródła zróżnicowań rozwoju społeczno-ekonomicznego w krajach wysoko rozwiniętych na przełomie XX i XXI w.

Tytuł odmienny:

The Sources of Differentiation of Socio-Economic Development Process in High Developed Countries at the End of 20th and the Beginning of 21st Century

Autor:

Pięta-Kanurska, Małgorzata

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2005; nr 1071, t. 2, s. 170-177

Abstrakt:

Conducted researches in the range of spatial economy show the problem of existing and increasing of socio-economic disproportions in the world economy. This situation brings many unfavourable implications for functioning of global and also national economies. That is why in the article there is taken an attempt to give an answer about sources and mechanisms of shaping this disproportions, and also about perspectives for this process in the future.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2005

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:130330

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2005; nr 1071. T. 2 ; Polska w rozszerzonej Unii Europejskiej - uwarunkowania i perspektywy rozwoju

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

16 sty 2025

Data dodania obiektu:

16 sty 2025

Liczba wyświetleń treści obiektu:

7

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl./publication/168847

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji