Object

Title: 20 lat Polski w Unii Europejskiej. Doświadczenia i wyzwania. Księga jubileuszowa Profesor Ewy Pancer-Cybulskiej

Contributor:

Szostak, Ewa. Redakcja ; Baran, Bernardeta. Redakcja ; Olipra, Łukasz. Redakcja

Description:

s. 217 ; Publikacja dostępna wyłącznie na terenie kampusu Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu ; Nota copyright obowiązuje do 31 maja 2025. Kopiowanie i powielanie w jakiejkolwiek formie wymaga pisemnej zgody Wydawcy. Od 1 czerwca 2025 publikacja dostępna na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa Na tych samych warunkach 4.0 Międzynarodowe (CC BY-SA 4.0).

Abstrakt:

[Monografia powstała dzięki współpracy badaczy z różnych ośrodków naukowych. Stanowi zbiór tekstów poruszających zagadnienia związane z procesem integracji, które przedstawiono z perspektywy 20 lat członkostwa Polski w Unii Europejskiej. Autorzy ukazali różnorodne zmiany w ujęciach lokalnym, regionalnym, krajowym czy międzynarodowym, jakie zaszły w polskiej gospodarce, oraz wyzwania związane z dalszym procesem integracyjnym. Monografia „20 lat Polski w Unii Europejskiej. Doświadczenia i wyzwania” to lektura obowiązkowa nie tylko dla studentów i badaczy, lecz także dla wszystkich, którzy pragną zrozumieć, jak członkostwo w Unii Europejskiej wpłynęło na nasz kraj i jakie perspektywy rysują się na horyzoncie. Opracowanie jest dedykowane Profesor Ewie Pancer-Cybulskiej] z zapowiedzi.

Publisher:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Place of publication:

Wrocław

Date:

2024

Resource Type:

książka

Resource Identifier:

doi:10.15611/2024.84.0

Language:

pol

Rights:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Access Rights:

Publikacja udostępniona na podstawie art. 28 ust. 1 pkt. 3 ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (t.j. Dz.U. 2021, poz. 1062 ze zm.). Publikacja dostępna wyłącznie na terenie kampusu Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Location:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Edition name Date
×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information