Obiekt

Tytuł: Niewyjaśnione wątki w wycenie przedsiębiorstw - dyskonto z powodu braku płynności rynkowej

Tytuł odmienny:

Unexplained Threads in Business Valuation - the Illiquidity Discount

Autor:

Byrka-Kita, Katarzyna ; Lasota, Jakub

Opis:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 85-95

Abstrakt:

W artykule przedstawiono zagadnienia związane z dyskontem z powodu braku płynności rynkowej. Skala płynności, to wartość niezbędna stosowana podczas wyceny firm. Rozważania teoretyczne poparte są empirycznymi przykładami. Ze względu na ograniczony dostęp do zbiorów danych (odpowiednie dane nie zostały jeszcze zebrane w Polsce), artykuł może być uznany jako wprowadzenie do szerszej dyskusji i analizy na poziomie dyskonta/premii odzwierciedlającej cechy płynności rozwijającego się rynku. (fragment tekstu)

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2009

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:122588

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48 ; Zarządzanie finansami firm – teoria i praktyka

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Dofinansowano z programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" Ministra Edukacji i Nauki (SONB/SP/546390/2022). Tytuł projektu: Upowszechnienie zawartości czasopisma Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

30 paź 2023

Data dodania obiektu:

1 lip 2023

Liczba wyświetleń treści obiektu:

26

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl./publication/160857

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji