Obiekt

Tytuł: Doskonalenie jakości informacji jako instrument uzyskiwania przewagi konkurencyjnej w małych i średnich przedsiębiorstwach

Tytuł odmienny:

Information Quality Improvement as a Tool in Competitive Battle among Small and Medium Enterprises

Autor:

Gryncewicz, Wiesława

Opis:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 55, s. 101-111

Abstrakt:

Dla współczesnych organizacji informacje mają znaczenie strategiczne. Celem artykułu jest zwrócenie uwagi na problematykę jakości informacji oraz konieczność jej doskonalenia, zwłaszcza w kontekście walki konkurencyjnej małych i średnich przedsiębiorstw. Właściwa jakość informacji podnosi sprawność i efektywność procesów informacyjnych. Dzięki temu poprawia się pozycja konkurencyjna organizacji.

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2009

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:122322

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 55 ; Informatyka Ekonomiczna, nr 13 ; Aspekty informatyzacji organizacji

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Dofinansowano z programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" Ministra Edukacji i Nauki (SONB/SP/546390/2022). Tytuł projektu: Upowszechnienie zawartości czasopisma Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

30 paź 2023

Data dodania obiektu:

23 cze 2023

Liczba wyświetleń treści obiektu:

54

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl./publication/160589

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji