Obiekt

Tytuł: Nowoczesny system zarządzania dokonaniami - zrównoważona karta wyników

Tytuł odmienny:

Achievements of Modern Management System - a Balanced Scorecard

Autor:

Gołdysiak, Remigiusz

Opis:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 123, s. 143-153

Abstrakt:

Celem niniejszej pracy jest analiza możliwości i potencjalnych korzyści z wprowadzenia zrównoważonej karty wyników do systemu zarządzania dla małych i średnich przedsiębiorstw, które w większości korzystają tylko z informacji pochodzących ze wskaźników finansowych, pokazujących jedynie dane historyczne. Włączenie wskaźników niefinansowych, celów krótko- i długoterminowej działalności, wskaźników wyprzedzających oraz zewnętrznej i wewnętrznej efektywności powinno pozwolić na pełniejszą realizację misji organizacji i przyczyniać się do wprowadzenia niezbędnych zmian.

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2010

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:121279

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 123 ; Rachunkowość a controlling

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Dofinansowano z programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" Ministra Edukacji i Nauki (SONB/SP/546390/2022). Tytuł projektu: Upowszechnienie zawartości czasopisma Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

30 paź 2023

Data dodania obiektu:

10 maj 2023

Liczba wyświetleń treści obiektu:

77

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dbc.wroc.pl./publication/159557

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji