Struktura obiektu
Tytuł:

Substytuty mięsa firmy Quorn™ na polskim rynku. Część 1

Tytuł publikacji grupowej:

Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies

Tytuł odmienny:

Quorn™ meat substitutes on Polish market. Part 1

Autor:

Jankojć, Adrian ; Lesiów, Tomasz ; Biazik, Ewa

Temat i słowa kluczowe:

dieta wegetariańska ; substytuty mięsa ; grzyby Fusarium venenatum ; vegetarian diet ; meat substitutes ; Fusarium venenatum

Opis:

Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies, 2016, Nr 3 (22), s. 36-50

Abstrakt:

Celem pracy jest scharakteryzowanie rynku wegetariańskiego w Polsce i na świecie, poznanie aktualnych trendów oraz kierunku, w jakim się rozwija, zwłaszcza w kontekście substytutów diety, ze szczególnym uwzględnieniem substytutów mięsa. W pracy scharakteryzowano korzyści płynące z diety wegetariańskiej oraz czynniki wpływające na akceptowalność nowego produktu. Opisano także działalność firmy Quorn™ oferującej szeroką gamę produktów o wysokiej wartości odżywczej, będących substytutami mięsa

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2016

Typ zasobu:

artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

doi:10.15611/nit.2016.3.03

Język:

pol

Powiązania:

Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies, 2016, Nr 3 (22)

Prawa:

Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy

Prawa dostępu:

Dla wszystkich zgodnie z licencją

Licencja:

CC BY-NC-ND 3.0 PL

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

×

Cytowanie

Styl cytowania: