Struktura obiektu
Tytuł:

Fundusze Unii Europejskiej jako źródło wsparcia podmiotów sektora mięsnego Polsce

Tytuł publikacji grupowej:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Tytuł odmienny:

The European Union Funds as a Source of the Polish Meat Sector Entities Support

Autor:

Pondel, Hanna

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2005; nr 1070, t. 2, s. 224-228

Abstrakt:

Selected the European Union funding sources of activity of the meat sector entities are presented in this article. The financial assistance is indispensable to many entities for enlargement of their market competitiveness. The European Union finance enables farmers and food processing companies to achieve adequate sanitary, veterinary and environmental standards, adapt the offer to market needs (with reference to the assortment and the quality) and initiate the technological and biological progress. Polish farmers and food processing companies can use the European Union's finance on the wide range without spending little money on their instruction.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2005

Typ zasobu:

artykuł

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2005; nr 1070. T. 2 ; Agrobiznes 2005. Zmiany w agrobiznesie po przystąpieniu Polski do Unii Europejskiej. T. 2

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

×

Cytowanie

Styl cytowania: