Object structure
Title:

Perspektywy zmian bazy ekonomicznej Dolnego Śląska w świetle usieciowienia

Group publication title:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Creator:

Miszczak, Katarzyna

Description:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2005; nr 1083, s. 96-105

Abstrakt:

The main aim of this article is determination of prospects of changes of Lower Silesia's economic base in networking aspect. Researching structure of this region's economic base it was used index of localization (Florence's ratio) and characterized egsogenous sector for territorial units of NTS 3 grade - subregions and NTS 4 grade - administrative districts.Carried researches and observation of hitherto phenomenons existing on Lower Silesia's area have allowed to ascertain, that presently obtaining of advantageous competitive position by some subject is possible on the assumption that extension and diversification of settlement unit's export base, heading for modernizing its egsogenous sector, is possible to achievement in contemporary realities only due to functioning compound collocation of each grade's net coherences.As a reason of the elaboration's limited volume presented matters, opinions and conclusions were depicted in synthetic form. (original abstract)

Publisher:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Place of publication:

Wrocław

Date:

2005

Resource Type:

artykuł

Language:

pol

Relation:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2005; nr 1083 ; Gospodarka lokalna i regionalna w teorii i praktyce

Rights:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Access Rights:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Location:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Coverage:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

×

Citation

Citation style: