@misc{Tkaczyńska_Agnieszka_Wykorzystanie_2024, author={Tkaczyńska Agnieszka}, contributor={Rytel, Elżbieta. Promotor}, year={2024}, rights={Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)}, publisher={Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu}, language={pol}, abstract={Celem pracy było otrzymanie barwników antocyjanowych z soków ziemniaczanych o czerwonym i fioletowym miąższu, pasteryzowanych przez 5 min. w temperaturze 65°C lub 75°C lub z dodatkiem koncentratów owocowych i warzywnego, charakteryzujących się korzystną i stabilną barwą.}, type={rozprawa doktorska}, title={Wykorzystanie soków owocowych i warzywnych do stabilizacji barwy antocyjanów wyizolowanych z ziemniaków odmian o fioletowym i czerwonym miąższu}, keywords={ziemniaki odmian o kolorowym miąższu, sok ziemniaczany, pasteryzacja, koncentraty owocowo-warzywne, barwniki antocyjanowe}, }